Kombi Bakımı Nasıl Yapılır ?
Kombi Bakımı, uzmanlar tarafından yılda en az bir defa yapılması tavsiye edilen bir işlemdir. Bu işlem, kombinin en yüksek performansı sergileyebilmesi adına oldukça önemlidir. Bunun da ötesinde, bakımı yapılan bir kombi, uzun ömürlü olur, bazen kullanıcısına oldukça büyük miktarlarda yakıt tasarrufu sağlayabilir. Fakat oldukça önemli bir işlem olan Kombi Bakımını, uzman ve alanında profesyonel kişilere yaptırmak gerekmektedir. Zira iyi yapılmamış bir kombi bakımı, harcanan paranın çöpe atılması demektir.
Kombi Bakımı’nın her yıl periyodik olarak yapılması gerekmektedir. Uzmanlar, bu işlemin kış aylarından önce yapılmasını tavsiye etmektedir. Zira kış ayları, kombinin en çok çalıştığı dönemlerdir. Aynı şekilde, kombiye en çok ihtiyaç duyulan dönemler bu aylardır. Dolayısı ile kış aylarında mağdur olmamak için, kış öncesi kombi bakımı yaptırmak elzemdir.
Kışı, daha hesaplı faturalarla geçirmek, daha fazla ısınıp daha az ödemek isteyenlerin yapması gereken işlemlerin başında Kombi Bakımı yer alır. Fakat Kombi Bakımının sağladığı yararlar bununla sınırlı değildir. Düzenli olarak gerçekleştirilen kombi bakımı, kombinin daha düzgün bir şekilde çalışmasını sağlayarak kombinin ömrünü uzatır.
Gecikmeden kombi bakımını yaptıranlar, enerji tasarrufu elde ederek daha az fatura öderken, kombilerinin uzun ömürlü ve verimli olmasını da sağlıyor. Bakımı yapılmamış kombilerin beklenmedik kazalara davetiye çıkardığını hatırlatan uzmanlar, kışın daha hesaplı ve güvenli şekilde ısınmak isteyenlerin işi alanında uzman kişilere teslim etmeleri gerektiğini de hatırlatıyor.
Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?
Öncelikli olarak sıcak su ve kaloriferlerin durumu kontrol edilir. Ardından kombinin su sızdırıp sızdırmadığına bakılır. Kombinin yanma odasında bulunan brülör ve kalorifer dönüş hattında bulunan filtre temizlenir. Kombi içerisindeki elektrik bağlantı noktaları ve hatları kontrol edilir. Genişleme tankı ve baca fanı kontrol edilir, bar basıncı ayarlanır.
Kombi Bakımı Gerekli Midir?
Kombi Bakımı zorunlu ve gerekli bir işlemdir. Zira bakımı yapılmayan bir kombinin ömrü azalır, çok yakıt tüketir, istenen verimle çalışamaz, aniden bozulabilir ve büyük maliyetli arızalara yol açabilir. Aynı şekilde bakımsız bir kombi, bir süre sonra normalden fazla gaz tüketir, yeteri kadar ısıtamaz ve can ve mal güvenliğini tehlikeye sokar.
Doğalgazdan Nasıl Tasarruf Edilebilir?
Doğalgaz kullanımı en aza indirgemek ve verimi artırmak için, duvarların yalıtımlı olması gerekmektedir. Aynı şekilde radyatörlerin önüne veya üstüne eşya konulmamalıdır. Kombiler sürekli açıp kapatılmamalı, onun yerinde sürekli olarak düşük ayarda çalışır vaziyette bırakılmalıdır. Pencelerin kapalı olduğundan emin olunmalıdır. Ortalama bir oda için, ideal ısı derecesi 20’dir.
Kombi Bakımı Yaptırılırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Öncelikli olarak, kombi bakımını yapacak firmanın, yetki belgesine sahip olması gerekmektedir. Yetki belgesi bulunmayan kişi veya firmalar, cihaza faydadan çok zarar verebilirler. Kombi bakımı yapılmadan önce bir verimlilik kontrolü yapmak, tesisat, su ve kaloriferlerin test edilmesi oldukça faydalı olacaktır. Aynı şekilde, bakım işlemi tamamlandıktan sonra bacalı kombilerde limit sensörü ve çekiş durumunun, yoğuşmalı kombilerde ise su haznesi temizliğinden ve kalorifer gidiş hattı yönündeki çamur ayrıştırıcı filtrelerin kontrol edildiğinden emin olun.
Pek çok kombi markasının yetkili servisi olan Seçen Teknik, kombi bakımınızı en iyi ve en profesyonel şekilde yapmaktadır. Kombinizin periyodik bakımını yaptırmak için bizi arayın.